• bip
  • epuap
  • logo ue
Jadłospis

Tydzień 20 stycznia - 26 stycznia

pdf

menu_4354 (1)

Rozmiar: 68.39 kb
pdf

menu_4359 (1)

Rozmiar: 67.94 kb
pdf

menu_4356

Rozmiar: 68.69 kb
pdf

menu_4360 (1)

Rozmiar: 67.77 kb
pdf

menu_4363 (1)

Rozmiar: 67.60 kb

Poniedziałek 20 stycznia 2025

 

Śniadanie

Dieta podstawowa

  • Herbata - 250 g
  • Chleb pszenno-żytni - 70 g
  • Polędwica sopocka  50 g
  • Pomidor - 50 
  • Chleb żytni razowy - 30 g
  • Masło ekstra - 15 g
  • Serek kremowy twarogowy - 30 g
  • Rukola - 15 g
  • Płatki jęczmienne na mleku  - 300 g

Dieta łatwostrawna

  • Herbata - 250 g
  • Bułka pszenna zwykła - 100 g
  • Polędwica sopocka  50 g
  • Pomidor - 50 g
  • Masło ekstra - 15 g
  • Serek kremowy twarogowy - 30 g
  • Rukola - 15 g
  • Płatki jęczmienne na mleku  - 300 g

Obiad

Dieta podstawowa

  • Kompot owocowy - 200 g
  • Ogórek kiszony - 150 g
  • Zupa brokułowa - 400 g
  • Makaron z sosem bolońskim - 350 g

Dieta łatwostrawna

  • Kompot owocowy - 200 g
  • Fasolka szparagowa - 150 g
  • Zupa brokułowa - 400 g
  • Makaron z sosem bolońskim - 250 g

Wtorek 21 stycznia 2025

Śniadanie

Dieta podstawowa

  • Herbata - 250 g
  • Chleb pszenno- żytni - 70 g
  • Ogórek świeży- 60 g
  • Szynka wiejska - 50 g
  • Chleb żytni że słonecznikiem - 30 g
  • Ser żółty - 30 g
  • Masło ekstra - 15 g
  • Mix sałat z roszpunką - 10 g
  • Zupa mleczna kasza jaglana - 300 g

Dieta łatwostrawna

  • Herbata - 250 g
  • Jabłko- 130 g
  • Bułka pszenna - 100 g
  • Szynka wiejska - 50 g
  • Serek puszysty Tartare- 20 g
  • Masło ekstra - 15 g
  • Mix sałat z rukolą - 10 g
  • Zupa mleczna kasza jaglana- 300 g

Obiad

Dieta podstawowa

  • Ziemniaki - 200 g
  • Kompot owocowy- 250 g
  • Sałata lodowa z pomidorami - 150 g
  • Zupa pomidorowa z ryżem - 400 g
  • Pulpety z indyka w białym sosie - 200 g

Dieta łatwostrawna

  • Ziemniaki - 200 g
  • Kompot owocowy-- 250 g
  • Sałata lodowa z pomidorami - 150 g
  • Zupa pomidorowa z ryżem - 400 g
  • Pulpety z indyka w białym sosie- 200 g

Środa 22 stycznia 2025

Śniadanie

Dieta podstawowa

  • Herbata - 250 g
  • Chleb pszenno-żytni  - 70 g
  • Polędwica miodowa  30 g
  • Papryka  - 50 g
  • Masło ekstra - 15 g
  • Chleb żytni sitkowy - 30 g
  • Sałata - 15 g
  • Zupa mleczna płatki orkiszowe  - 300 g
  •  
    Pasta z ciecierzycy - 50 g

Dieta łatwostrawna

  • Herbata - 250 g
  • Bułka pszenna zwykła - 100 g
  • Polędwica miodowa  50 g
  • Pomidor - 50 g
  • Masło ekstra - 15 g
  • Miód pszczeli- 15 g
  • Sałata - 15 g
  • Zupa mleczna płatki orkiszowe  - 300 g

Obiad

Dieta podstawowa

  • Kompot owocowy - 200 g
  • Surówka marchewka z jabłkiem - 150 g
  • Barszcz ukrański - 400 g
  • Pierogi ruskie - 350 g

Dieta łatwostrawna

  • Kompot owocowy - 200 g
  • Surówka marchewka z jabłkiem - 150 g
  • Barszcz czerwony - 400 g
  • Pierogi ruskie - 350 g

Czwartek 23 stycznia 2025

Śniadanie

Dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem - 250 g
  • Chleb żytni ze słonecznikiem - 30 g
  • Polędwica z piersi kurczaka  30 g
  • Pomidor - 50 g
  •  
    Chleb pszenno-żytni - 70 g
  •  
    Masło ekstra - 15 g
  • Pasta z zielonego groszku - 50 g
  • Sałata - 15 g

Dieta łatwostrawna

  • Kawa zbożowa z mlekiem - 250 g
  • Bułka pszenna zwykła - 100 g
  • Polędwica z piersi kurczaka  50 g
  • Pomidor - 50 g
  • Masło ekstra - 15 g
  • Serek puszysty Tartare - 20 g
  • Sałata - 15 g

Obiad

Dieta podstawowa

  • Kompot owocowy - 250 g
  • Warzywa z wody - 150 g
  • Krupnik - 400 g
  • Udko pieczone - 180 g
  • Ziemniaki - 200 g

Dieta łatwostrawna

  • Kompot owocowy - 200 g
  • Warzywa z wody - 150 g
  • Krupnik - 401 g
  • Udko gotowane - 180 g
  • Ziemniaki - 200 g

Piątek 24 stycznia 2025

Śniadanie

Dieta podstawowa

  • Herbata - 250 g
  • Chleb pszenno-żytni - 70 g
  • Kiwi - 80 g
  • Ser twarogowy półtłusty - 100 g
  • Pomidor - 50 g
  • Masło ekstra - 15 g
  • Rukola - 10 g
  • Płatki owsiane na mleku - 300 g
  • Dżem niskosłodzony - 30 g
  •  
    Chleb żytni razowy - 30 g

Dieta łatwostrawna

  • Herbata - 250 g
  • Bułka pszenna zwykła - 100 g
  • Banan - 130 g
  • Ser twarogowy półtłusty - 100 g
  • Pomidor - 50 g
  • Masło ekstra - 15 g
  • Rukola - 10 g
  • Płatki owsiane na mleku - 300 g
  • Dżem niskosłodzony - 30 g

Obiad

Dieta podstawowa

  • Kompot owocowy - 200 g
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty - 400 g
  • Kasza bulgur - 200 g
  • Ryba po grecku pieczona - 250 g

Dieta łatwostrawna

  • Kompot owocowy - 200 g
  • Zupa ziemniaczana - 400 g
  • Kasza bulgur - 200 g
  • Ryba po grecku pieczona - 200 g