• bip
  • epuap
  • logo ue
Jadłospis

Tydzień 10 lutego - 16 lutego

pdf

menu_4606

Rozmiar: 67.30 kb
pdf

menu_4607

Rozmiar: 67.10 kb
pdf

menu_4600

Rozmiar: 68.36 kb
pdf

menu_4604

Rozmiar: 67.48 kb
pdf

menu_4603 (1)

Rozmiar: 68.61 kb

Poniedziałek 10 lutego 2025

 

Śniadanie

Dieta podstawowa

  • Herbata 250 g
  • Pomidor 50 g
  • Polędwica sopocka 50 g
  • Chleb żytni razowy 30 g
  • Ser żółty gouda tłusty 30 g
  • Masło ekstra 15 g
  • Rukola 10 g
  • Zupa mleczna płatki jęczmienne 300 g

Dieta łatwostrawna

  • Herbata 250 g
  • Bułka pszenna zwykła 100 g
  • Pomidor 50 g
  • Serek kremowy twarogowy Hochland 30 g
  • Masło ekstra 15 g
  • Rukola 15 g
  • Zupa mleczna płatki jęczmienne 300 g

Obiad

Dieta podstawowa

  • Makaron z sosem mięsnym 350 g
  • Fasolka szparagowa gotowana w wodzie 150 g
  • Kompot owocowy 250 g
  • Zupa ogórkowa z ziemniakami 400 g

Dieta łatwostrawna

  • Makaron z sosem mięsnym 350 g
  • Fasolka szparagowa gotowana w wodzie 150 g
  • Kompot owocowy 250 g
  • Zupa ogórkowa z ziemniakami 400 g

Wtorek 11 lutego 2025

Śniadanie

Dieta podstawowa

  • Herbata 250 g
  • Chleb pszenno - żytni 70 g
  • Ogórek świeży 60 g
  • Chleb żytni ze słonecznikiem 30 g
  • Szynka wiejska 30 g
  • Masło ekstra 15 g
  • Mix sałat z roszponką 10 g
  • Zupa mleczna kasza jaglana 300 g
  • Pasta z fasoli 80 g

Dieta łatwostrawna

  • Herbata 250 g
  • Bułka pszenna zwykła 100 g
  • Jabłko 130 g
  • Szynka wiejska 30 g
  • Serek puszysty Tartare 20 g
  • Masło ekstra 15 g
  • Mix sałat z rukolą 10 g
  • Zupa mleczna kasza jaglana 300 g

Obiad

Dieta podstawowa

  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Kompot owocowy 250 g
  • Sałata lodowa z pomidorami i sosem winegret 150 g
  • Pierś z indyka w lekkim sosie 250 g
  • Zupa wiejska z lanymi kluskami 400 g

Dieta łatwostrawna

  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Kompot owocowy 250 g
  • Sałata lodowa z pomidorami i sosem winegret 150 g
  • Pierś z indyka w lekkim sosie 250 g
  • Zupa wiejska z lanymi kluskami 400 g

Środa 12 lutego 2025

Śniadanie

Dieta podstawowa

  • Herbata 250 g
  • Chleb pszenno - żytni 70 g
  • Chleb żytni sitkowy 30 g
  • Papryka czerwona 50 g
  • Polędwica miodowa 30 g
  • Masło ekstra 15 g
  • Sałata 15 g
  • Zupa mleczna płatki orkiszowe 300 g
  • Pasta z ciecierzycy 50 g

Dieta łatwostrawna

  • Herbata 250 g
  • Bułka pszenna zwykła 100 g
  • Pomidor 50 g
  • Polędwica miodowa 30 g
  • Masło ekstra 15 g
  • Sałata 15 g
  • Zupa mleczna płatki orkiszowe 300 g
  • Miód pszczeli 15 g

Obiad

Dieta podstawowa

  • Kompot owocowy 250 g
  • Surówka marchewka z jabłkiem 150 g
  • Zupa jarzynowa 401 g
  • Makaron z serem i masłem 350 g

Dieta łatwostrawna

  • Kompot owocowy 250 g
  • Surówka marchewka z jabłkiem 150 g
  • Zupa jarzynowa 401 g
  • Makaron z serem i masłem 350 g

Czwartek 13 lutego 2025

Śniadanie

Dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 g
  • Chleb pszenno - żytni 70 g
  • Pomidor 50 g
  • Chleb żytni ze słonecznikiem 30 g
  • Polędwica z piersi kurczaka 30 g
  • Masło ekstra 15 g
  • Sałata 15 g
  • Pasta z zielonego groszku 50 g

Dieta łatwostrawna

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 g
  • Bułka pszenna zwykła 100 g
  • Pomidor 50 g
  • Chleb żytni ze słonecznikiem 30 g
  • Polędwica z piersi kurczaka 30 g
  • Masło ekstra 15 g
  • Sałata 15 g
  • Serek puszysty Tartare 50 g 

Obiad

Dieta podstawowa

  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Kompot owocowy 250 g
  • Zupa koperkowa z ryżem 400 g
  • Wątróbka wieprzowa z cebulką i jabłkiem 250 g
  • Surówka z białej kapusty 150 g

Dieta łatwostrawna

  • Kasza jęczmienna perłowa gotowana 200 g
  • Kompot owocowy 250 g
  • Gulasz wieprzowy 200 g
  • Buraczki z jabłkiem 150 g
  • Zupa koperkowa z ryżem 400 g

Piątek 14 lutego 2025

Śniadanie

Dieta podstawowa

  • Herbata 250 g
  • Ser twarogowy półtłusty 100 g
  • Chleb pszenno-żytni 70 g
  • Pomidor 50 g
  • Kiwi 80 g
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30 g
  • Chleb żytni razowy 30 g
  • Masło ekstra 15 g
  • Rukola 10 g
  • Płatki owsiane na mleku 300 g

Dieta łatwostrawna

  • Herbata 250 g
  • Ser twarogowy półtłusty 100 g
  • Bułka pszenna zwykła 100g
  • Pomidor 50 g
  • Banan 130 g
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30 g
  • Masło ekstra 15 g
  • Rukola 10 g
  • Płatki owsiane na mleku 300 g

Obiad

Dieta podstawowa

  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Kompot owocowy 250 g
  • Zupa fasolowa 400 g
  • Filet z dorsza panierowany 120 g
  • Warzywa z wody 120 g

Dieta łatwostrawna

  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Kompot owocowy 250 g
  • Ryba z pieca w sosie koperkowym 200 g
  • Warzywa z wody 150 g
  • Zupa ziemniaczana 400 g